T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi

Yemekhane ve Kantin

YEMEKHANE KULLANIM STANDARTLARI

Öğrenciler;

  • Kendilerine ayrılmış masalarda yemek yerler.
  • Sıraya geçerken birbirlerinin sıra hakkına saygılı olurlar.
  • Yemek yerken görgü kurallarına uyarlar, gereksiz konuşmalardan kaçınırlar. 
  • Yemekhanede yüksek sesle konuşmazlar. e) Başkalarını rahatsız edecek davranışlardan kaçınırlar. 
  • Yiyecekleri ve masadaki malzemeleri oyun aracı olarak kullanmazlar.
  • Yemekten sonra yemek tepsilerini masada bırakmazlar, katlı servis arabalarına yerleştirirler.
  • Yiyecekler ile çatal/kaşık ve benzer gereçleri yemekhane dışına çıkaramazlar.
  • Müdür Yardımcılarının ve öğretmenlerin uyarılarını dikkate alırlar.

 KANTİN KULLANIM STANDARTLARI

Öğrenciler;

  • Öğrencilere dersler başlamadan önce ve teneffüslerde, yiyecek ve içecek alma olanağı sağlar.
  • Ders zili çalmadan önce alış veriş yapılması biter.
  • Sıraya geçerken birbirlerinin sıra hakkına saygılı olur.
  • Kantinde yüksek sesle konuşmaz.
  • Başkalarını rahatsız edecek davranışlardan kaçınır.
  • Yemekten sonra kullanılan masayı ve çevresini temiz bırakır.
  • Müdür Yardımcılarının ve öğretmenlerin uyarılarını dikkate alırlar.

19-02-202119-02-2021


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 19.02.2021 20:55 - Görüntülenme: 9106
  Beğen | 0  kişi beğendi